top of page

"Help! Help me om mijn puber te helpen."


"Ik weet het niet"

Hét antwoord dat ik hier meerdere keren per dag te horen krijg.

Het kan als antwoord op "wat wil je eten?" maar even goed op de vraag "wat maakt dat je gekerfd hebt dit weekend?"

Ik ben er van overtuigd dat ze het inderdaad echt niet weten. Dit kan om allerhande redenen: ze hebben er geen taal voor, ze staan er niet bij stil, ze voelen het niet, (i quote) ze hebben er schijt aan, het boeit niet, het is saai, ...

De jongeren krijgen van mij steeds de boodschap: "er bestaat geen fout antwoord", tenzij het antwoord, "ik weet het niet".

We leven in een tijd waar alles snel en met onmiddellijk resultaat moet zijn. "6 stappen naar een gelukkig leven" "5 dingen die je kan doen om slank te worden op 5 weken",.... Ga zo maar door.

Op deze quick fix manier hoef je niet na te denken, niet te voelen, niet bewust te zijn en alleen de 6 (of 5 of ...)stappen te volgen. Handig toch? Was het maar zo :)

Ik moet je teleurstellen. Zo makkelijk gaat het niet, toch niet om echte verandering te vinden.

Verandering in kennis, inzicht en zelfs accepteren als ook verandering in ervaring, beleving en handelen.

Jongeren helpen groeien in persoonlijkheidsontwikkeling vraagt knowhow. Daarom zijn we als organisatie bezig met bijstuderen, onderzoek, zorgintervisies en casus besprekingen.

In hun traject gaan we met andere hulpverleners (psycholoog, psychiater, cgg, clb,...) de zorg afstemmen en op zoek naar wat echt kan helpen. Zodat ze leren wél te weten. De eerste stap in groei. Wil je hier meer info over? Neem zeker contact met ons op!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

"Hoe werkt dat? Je moet het toch betalen?"

Een zinnetje dat ik zeer frequent hoor ^^ want een groot deel van onze wereld draait rond geld. Mensen veronderstellen dat we subsidies of steunmaatregelen hebben. Niets is minder waar,... we hebben n

bottom of page